Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen


Voor wie is deze site bedoeld?

 

Voor iedereen die mooie foto’s van zichzelf wil! Dat kunnen ook mensen zijn die nog nooit geposeerd hebben. Ook modellen die willen werken aan hun portfolio en een (bijzondere) uitbreiding willen hebben. Veel meiden die model willen worden beginnen in het TFP / TFCD circuit om een begin van hun portfolio op te bouwen. Maar ook modellen met ervaring zijn van harte welkom. Ik probeer met beide groepen te werken om mijn ervaring uit te breiden. Ik zal proberen het beste uit je naar voren te halen en je doet ervaring in het poseren op. Als jij je best doet om het beste in je te geven, ik doe al mijn best om mooie foto’s van je te maken.

terug ▲

Waar doe jij de shoots

Normaal gesproken probeer ik de shoots te doen op een leuke (buiten) lokatie, waarvan ik er vele ken, helaas zijn we dan wel altijd afhankelijk van het weer. Als jij zelf een leuke locatie bij jou in de buurt kent waar we min of meer ongestoord een shoot kunnen doen kom ik ook graag naar je toe. Indien gewenst kan ik ook bij je thuis een shoot komen doen, jij bent dan in je vertrouwde omgeving. Wel wil ik dan graag van te voren een indruk krijgen hoe het eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn. Belangrijk is daarbij dat we daar de ruimte hebben en we ongestoord kunnen werken. Ik beschik over mobiele flitsapparatuur en die kan overal heen verplaatst worden. Op zich geeft je eigen huis je een relaxed gevoel, je bent dan echt thuis en dat zullen we op de foto’s dan ook vaak kunen zien. Maar indien gewenst kan er ook een shoot in een studio worden gedaan. Ik heb zelf geen studio en dan moeten we die gaan huren, wat veelal ook geen probleem is. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden, waar we gezamenlijk, vooraf, overeenstemming over moeten bereiken. Maar als je speciale wensen hebt is dat altijd wel te regelen.

terug ▲

Wat krijg ik bij een shoot?

Een shoot duurt snel een halve dag! Deze tijd is nodig om ervoor te zorgen dat je op je gemak bent, en zo echt goede en ontspannen opnamen te krijgen. Je krijgt van mij een CD met alle gemaakte foto’s in een klein formaat voor verdere nabestellingen. Op de cd staan alle foto’s (we maken er ongeveer 100!). De verkleinde foto’s op de CD hebben een watermerk en er staat onbewerkt in de foto. Dit laatste is om te zorgen dat aan anderen op bijvoorbeeld hyves en facebook echt duidelijk is dat het niet om een geretoucheerde opnamen gaat. Het GOED bewerken van een foto kost ongeveer een uur per foto. Op de CD staan ook 5 bewerkte opnamen in groot formaat (A4). Afdrukken daarvan kan ik voor je verzorgen (zie prijslijst voor de kosten) of die kun je zelf laten maken Deze bewerkte opnames heb ik bewerkt zodat oneffenheden zijn verdwenen.

De cd krijg je thuis gestuurd als je dat wilt, voor de verzendkosten zie de prijslijst. Digitaal toesturen via www.wetransfer.com is helemaal gratis. Let op! Je krijgt dus geen originele bestanden. Juist de bewerkte foto’s zijn echte reclame voor mijn fotografie. Pas na volledige retouchering van de foto’s ontstaat het beste van het beste. Bij verbeterde opnamen zijn contrast, helderheid, kleur en scherpte pas optimaal! Als je later afdrukken nabestelt, krijg je deze opnamen natuurlijk ook digitaal om eventueel te gebruiken voor Hyves, PartyPeeps, Facebook, internet e.d. Voor de prijs van deze nabestellingen zie de prijslijst.

terug ▲

Wie bepaalt hoe ik op de foto kom?

Sommige mensen hebben een aardig beeld van hoe ze willen poseren, anderen willen hierbij graag wat meer geregisseerd worden. Als jij al weet wat je wilt of voorbeeldfoto’s hebt hoe jij graag op de foto zou willen komen neem die dan mee. Ik zal dan naar het door jou gewenste resultaat toe werken. Maar als je dat niet weet zullen we vooraf samen overleggen wat jouw wensen zijn. Ik heb altijd wel ideeen en voorbeelden waar we dan samen van bepalen hoe jij op de foto wilt. Naarmate de sessie vordert en jij je vrijer beweegt, zie je dat de opnamen beter worden. Vaak kun je later op de cd zien dat de foto’s aan het eind natuurlijker zijn dan de opnamen die aan het begin genomen zijn. Ook wanneer iemand een tweede keer komt poseren, wat vaak gebeurt, geeft deze 2e fotoshoot een beter resultaat dan de eerste.

Te allen tijde bepaal je zelf wat er gebeurt. Wil je alleen portretfoto’s? Of juist iets gewaagder? Ik zal niet proberen je “uit de kleren te kletsen”. Jijzelf bepaalt wat je wilt omdat je ook uiteindelijk zelf tevreden moet zijn met het resultaat. Ik geef tips en aanwijzingen en regisseer houdingen, maar hoe je wilt poseren is echt aan jou. Topless of naakt poseren is niet mogelijk als je minderjarig bent!

terug ▲

Vertel jij me hoe ik moet poseren?

Vaak hebben mensen geen enkele poseerervaring. Deze mensen willen natuurlijk graag aanwijzingen en die zal ik dan ook geven. Als je al heel goed weet wat je wilt, ben je natuurlijk helemaal zelf de baas.
Een goede foto komt tot stand door middel van een goede samenwerking tussen model en fotograaf!

Maar ik geef inderdaad graag veel aanwijzingen om een eindresultaat te behalen waar we beiden tevreden mee zijn.

terug ▲

Hoe lang duurt een shot?

Een fotoshoot duurt snel een halve dag. Meestal is dan ergens tussen 10:30 tot 16:00 uur. Stel dat je veel originele kleding meeneemt, dan worden er automatisch al meer foto’s gemaakt.
Je bent het enige model dat aanwezig is tijdens een shoot! Je mag natuurlijk iemand anders meenemen als je het te eng vindt om alleen te komen, maar neem in dat geval hoogstens 1 ander persoon mee! Die persoon moet jij wel vertrouwen en je moet niet bang zijn dat je wat originele en gekke kanten van jezelf laat zien. Dergelijke dingen maken juist vaak de leukste foto’s en het zou jammer zijn als dat niet naar voren kan komen omdat de persoon die jij mee hebt genomen je daar (ongewild) van weerhoudt!

Een fotoshoot is bij mij hoofdzakelijk in het weekend mogelijk daar ik naast fotografie ook nog een andere baan heb waarvoor ik veel op reis ben. Er wordt pas begonnen na een kopje koffie of thee om te zien wat je graag wilt en wat bij je past. Ook ik moet namelijk ook aan jouw als model wennen.

terug ▲

Wat voor kleding neem ik mee?

Veel verschillende kleding levert veel verschillende soorten opnamen op. Dus, aan de ene kant spijkerstof en aan de andere kant chique, geeft heel verschillende sferen in de foto’s.
Natuurlijk merken we tijdens het werken wel wat mooier is en een goed resultaat geeft, daar focus ik me dan wat meer op. Uiteindelijk bepaal je zelf welke kleding je aanhebt en hoeveel foto’s daarvan gemaakt worden. Als je het durft en wilt is het mooi om een leuke bh mee te nemen, dit geeft de romantische foto’s die ik graag maak.

terug ▲

Hoe komt een afspraak tot stand?

De meeste mensen komen via iemand die hier eerder geweest is of via via. Dit is waarschijnlijk omdat internet toch nog een onbekende afstand tot anderen geeft. Deze pagina is dan ook vooral bedoeld om een eerste indruk te geven van het soort foto’s dat ik maak.
Als je reageert met een E-mail, geef dan in ieder geval een telefoonnummer en naam op. Het komt wel voor dat grappenmakers zomaar iemand anders ‘opgeven’.

terug ▲

Wat als ik nog nooit of juist al vaker heb geposeerd?

Ervaring is mooi meegenomen, maar absoluut niet noodzakelijk!
Vaak is ervaring niets anders dan vrijer bewegen en al weten hoe je uiteindelijk op ‘de plaat’ verschijnt. Ontspannen zijn is het belangrijkste!
Gaandeweg tijdens een shoot raak je op je gemak en worden de foto’s beter. Ik help daarbij natuurlijk met poses en dergelijke.

terug ▲

Mag ik iemand anders meenemen?

JA, maar het beste resultaat krijg je als je alleen komt!
Ik kan me voorstellen dat het eng is om alleen te komen. Als je erg jong bent is het ook niet zo verstandig alleen naar een wildvreemde fotograaf af te reizen. Neem in dat geval hoogstens 1 ander persoon mee! Neem wel iemand mee die je al wat langer kent, je moet je ontspannen voelen bij hem of haar. Andere mensen zorgen er voor dat je aandacht niet naar mij gericht is, maar naar meer plaatsen. Ook de fotograaf wordt natuurlijk afgeleid door mensen die meekomen.

terug ▲

Ik wil met iemand anders op de foto, kan dat?

Ja, vaak komt iemand met bijvoorbeeld een vriend of vriendin. Meestal zet ik mensen apart op de foto en zul je op de cd dan ook twee gezichten door elkaar zien.
Mensen die een vriend meenemen, willen graag een paar keer samen met die vriend op de foto. Ook dat laatste is natuurlijk mogelijk. Dit kost voor enkele foto’s niets extra. Wat vooral veel gebeurt, is dat twee vriendinnen samen komen. Natuurlijk komen jullie apart, maar ook samen op de foto.

terug ▲

Fotografeer je alleen vrouwen?

Nee hoor, ik fotografeer ook mannen, kinderen en groepen, maar mijn specialiteit blijft toch de romantische fotografie met de vrouw in de hoofdrol. Soms komt een man of vriend mee, en dan worden er natuurlijk ook een paar foto’s gemaakt van hen beiden.
Van vrouwen kan ik romantische, stoere, sexy, casual en onschuldige opnamen maken. Bij mannen zijn er wat minder mogelijkheden. Waarschijnlijk heb je een vrouw nodig om van mannen romantische opnamen te maken ;-)

Wat steeds vaker gebeurt is dat dames met een baby of peuter op de foto willen, ook dit is natuurlijk ook mogelijk.

terug ▲

Wat kosten uiteindelijk de afdrukken?

De goedkoopste en kleinste afdruk is een halve A4. De normale grootte is echter A4. Zie voor de laatste prijzen de link prijslijst.
Afdrukken worden volledig geretoucheerd! Er zit veel nawerk in de uiteindelijke afdrukken, vandaar deze prijzen, maar je hebt dan wel een geretoucheerde A4.

Je hebt dan natuurlijk wel iets bijzonders en iets veel mooiers dan bijvoorbeeld een foto bij de schoolfotograaf of een afdrukje bij een kruidenier. Zelf afdrukken van de CD met foto’s is niet mogelijk. Je krijgt namelijk niet de originele bestanden.

terug ▲

Hoeveel foto’s worden er gemaakt?

Natuurlijk worden er meer foto’s gemaakt als je van alles wat wilt. Al naar gelang de ideeën en de hoeveelheid kleren, worden er meer of minder foto’s gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld alleen portretfoto’s wilt, heb je natuurlijk minder foto’s.
Een normale sessie levert al gauw 150 foto’s of meer op. Deze foto’s worden in een klein formaat op een CD gezet. Uit deze foto’s kies ik de voorbeeldafdrukken die ik meestuur met de CD. Van deze CD kun je later eventueel nog afdrukken nabestellen (die worden ook weer volledig geretoucheerd).

Soms vinden mensen het aantal opnamen belangrijk… maar volgens mij is het belangrijker om een kleiner aantal GOEDE opnamen te maken dan een groot aantal die het net niet zijn. Ik kan natuurlijk de motordrive aanzetten en meer dan 1000 opnamen tijdens een shoot maken, maar dit voegt naar mijn mening niets toe.

terug ▲

Hoe lang duurt het voor alles klaar is?

Soms denken mensen meteen de cd met gemaakte foto’s mee te kunnen nemen, maar het maken van de voorbeeld foto’s en de cd kost toch wel enige tijd. Kwaliteit heeft zo zijn tijd nodig! Houd rekening met een verwerkingstijd van ongeveer drie weken!

terug ▲

Waar moet ik nog meer op letten?

Make-up kun je het best vlak voor de shoot opbrengen. Als je van te voren zelf make-up opbrengt, zorg er dan voor dat dit een egale iets dikkere laag is dan je ‘normaal’ gebruikt. Ook oogpotlood en lippenstift iets steviger aanzetten geeft een mooier licht/donker verschil in het gezicht. Pukkeltjes e.d. worden later eventueel met de computer weggehaald. Wanneer je rimpels hebt, kun je die het best al tijdens het opmaken zo veel mogelijk proberen te camoufleren.
Als je een beautyshot leuk vindt, is het belangrijk geen strakke bh-bandjes te hebben. Het zit misschien minder lekker, maar doe liever zelfs geen bh aan als je naar de studio komt. Die kun je altijd hier in de privé-kleedkamer weer aantrekken. Maar het voorkomt dat je van die diepe rode striemen krijgt zoals op de foto linksonder! Het zelfde geldt trouwens voor strakke sokjes of een broek die je bij laarzen instopt!

terug ▲

Kan ik later nogmaals komen?

Ja, het is zelfs aan te raden. Veel mensen komen een tweede maal met iemand anders omdat ze het toch erg leuk gevonden hebben. Zij kunnen dan zelf ook weer voor de camera en poseren dan al makkelijker dan de eerste maal. Dit is ook de reden dat een “herhaalsessie” vaak goedkoper is.

Bij een herhaalsessie wordt het resultaat meestal fors beter. Je bent helemaal op je gemak en gewend aan het poseren en de maffe fotograaf.

terug ▲

De afspraak en annuleren

Een enkele maal komt iemand zonder afzeggen gewoon niet opdagen. Ik kan me voorstellen dat je door omstandigheden niet in staat was om af te zeggen o.i.d. Maar dit kost natuurlijk wel tijd en geld omdat ik die dag vrijgehouden had. Zeg altijd af per mail en als het kort dag is ook via 06-54332656
Afzeggen kan op elk moment, maar het liefst zo lang mogelijk van te voren. Ik hoor liever een uur van te voren iets dan helemaal niets! De avond voor de sessie een mailtje met: “ik kon niet” is natuurlijk wat minder netjes dan een telefoontje! Wanneer je zonder afzeggen niet komt opdagen, stuur ik een faktuur en schakel desnoods een incassobureau in en kom je op de zwarte lijst.

terug ▲

Hieronder de afzeg regels:

Binnen een week afzeggen van de shoot kost 80,- euro.
Binnen 24 uur afzeggen van de shoot 120,- euro.
Helemaal niet komen betekend een faktuur van 200,- euro
Wanneer je binnen drie maanden een afspraak voor een andere shoot maakt, krijg je steeds de helft terug van de betaalde kosten.Eventuele incasso of deurwaarderskosten etc. zijn voor jou rekening.

terug ▲

Kan ik model worden?

Dit is een veel gestelde vraag! Dat hangt van veel dingen af, onder andere hoe spontaan je bent, hoe makkelijk je je beweegt en diverse poses aan kunt nemen. Maar je kunt pas echt iets zeggen over iemand wanneer je gewoon een sessie gedaan hebt! Pas na een sessie heb je (samen met de fotograaf) je echt uitgesloofd om mooie opnamen te krijgen. Neem van mij aan…. ik maak iedereen mooier dan ze vooraf gedacht hadden. Ook pas ik op de ruwe opnamen nog veel aan, net zoals dat in de glossy magazines gebeurt. Uiteindelijk is het belangrijk dat je een beetje vlot bent, een goed tot redelijk figuur hebt. Waarbij een redelijk figuur is dat je jezelf lekker in je vel vindt zitten. Als dat het geval is zal dat op de foto’s ook zichtbaar zijn. Zie een fotoshoot gewoon als een dagje uit…. na een sessie weet je zelf (en je omgeving) of je fotogeniek bent en hoe je foto’s geworden zijn.
Wanneer je enthousiast geworden bent na het zien van programma’s zoals modelin1dag of Hollands Next topmodel… dan is dit wellicht DE plek om het zelf ook eens te proberen en te zien hoe je op de foto komt! Meer dan wat tijd en reiskosten hoeft het niet te kosten.

terug ▲

Hoe en wanneer ben je te bereiken?

Het liefst heb ik dat je mij mailt daar ik overdag aan het werk ben. Wil of kun je daar geen gebruik van maken bel mij dan op mijn mobiel: 06 2335 6407. Ik ben dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Als ik een shoot aan het doen ben dan neem ik geen telefoon op, maar laat dan gerust een voicemail achter dan bel ik je zeker terug. Denk maar eens hou je het zelf zou vinden wanneer de fotograaf tijdens een shoot steeds wegloopt en de sessie onderbreekt om te bellen.

terug ▲

E-mail

Een enkele maal hoor ik wel eens dat er problemen zijn met E-mail. Stuur een e-mail altijd met het “Subject” of “Onderwerp” ingevuld. Doe dit in het Nederlands!
Als iemand geen onderwerp invult en ook nog eens e-mail adres heeft als 34543mail@freehost.com lees ik die in het geheel niet. Dit komt omdat ik nogal veel junkmail krijg. Dus gewoonweg als onderwerp “ik wil graag meer informatie” of “fotosessie” wordt altijd beantwoord Krijg je niet binnen enkele dagen mail terug, dan is er onderweg iets mis gegaan.

Serieuze mail wordt ALTIJD beantwoord! Als je bijvoorbeeld reageert middels een hyves krabbel, kan het langer duren voor je iets terug hoort. Mijn hyves naam is: http://bertbigb.hyves.nl

terug ▲

Mijn email adres is: photo@buiskool.net maar via het contact formulier kun je mij ook altijd bereiken

terug ▲

neem kontakt met mij op


Featured Photos

Protected: Anja Posted by author icon admin Nov 7th, 2011 | Comments Off
Bianca 2x – Cl... Posted by author icon admin Aug 11th, 2011 | Comments Off
Bianca 2x – Bo... Posted by author icon admin Aug 11th, 2011 | Comments Off

Random Photos

Protected: Anoniem 1... Posted by author icon admin Apr 3rd, 2011 | Comments Off
Foto’s Jan �... Posted by author icon admin Sep 1st, 2011 | Comments Off
Anne2-Lingerie Posted by author icon admin Jun 13th, 2011 | Comments Off

Top Rated

Anne2-Lingerie Posted by author icon admin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...
Bianca-Portret Posted by author icon admin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...
Bianca – Class... Posted by author icon admin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...