TFD – TFCD – TFP

Termen:

TFP Time-For-Prints, na afloop krijg je een aantal afdrukken van de fotograaf.

TFCD Time-for-CD, na afloop krijg je een aantal fotos op een CD.

TFD Time-for-Download, waarbij de bestanden online worden gezet en je ze zelf kunt downloaden. (wel op een manier dat alleen jij ze kunt downloaden en geen andere mensen)

Wat houdt een TFCD / TFP / TFD Shoot in?

Als je graag over leuke en goede fotos van jezelf wilt beschikken misschien omdat je model wil worden, en dus een goede portfolio belangrijk is, dan kun je natuurlijk op zoek gaan in je woonomgeving naar een fotograaf.  Maar deze foto’s kosten dan natuurlijk (veel) geld. Als beginnend model of iemand die een aantal mooie foto’s van zichzelf wil hebben wil of kun je dat niet altijd betalen. Als fotograaf wil ik veel oefenen in het fotograferen en daar heb ik mensen voor nodig die bij mij voor de camera willen komen. En dat is waar wij elkaar dan kunnen vinden. Dat oefenen van mij gaat op TFD basis. We spreken samen af wat we gaan doen en waar, ik oefen in het maken van mooie foto’s die jij na afloop van de shoot krijgt. En in ruil daarvoor stop jij er tijd in om gefotografeerd te worden. De uitkomst moet dan zijn dat wij allebei blij zijn, jij met de foto’s en ik met het opdoen van ervaring . Het heeft ons beiden dan niets gekost, afgezien van tijd en wellicht wat reiskosten (die voor ons beiden voor eigen rekening zijn). Úiteraard wil ik met enkele van de gemaakte foto’s ook aan andere mensen laten zien wat ik doe en wat ik kan. Maar er worden nooit foto’s geplaatst waarvan jij dat niet wilt.

Dus heel kort gezegd: bij het principe van TFCD / TFP en TFD werken alle betrokkenen met gesloten beurs. Een ieder investeert tijd en eventueel materiaalkosten en/of reiskosten met als beloning een aantal mooie foto’s en beiden het recht om de foto’s te gebruiken voor een portfolio en/of promotiemateriaal.

Voorafgaande aan de shoot

Vooraf aan de shoot wordt er een contract getekend. Met dit contract geef je aan dat de fotos door mij mogen worden gepubliceerd op mijn website of een andere wijze waarop ik openbaar maak wat ik als fotograaf doe.  Het krijgen van een gratis shoot betekent niet dat ik voor kleding en visagie zorgt. Hier moet zelf voor zorgen. Het is dan wel handig dat je genoeg kleding mee neemt zodat wij die samen kunnen bekijken. Bij een shoot zit geen visagie zit maar als je dit wel wil dan kun je altijd even op het net zoeken naar een visagiste. Er zijn visagistes die nog in opleiding zijn, vaak zoeken zij voor hun opleiding modellen, maar je kunt ook een visagiste nemen die voor een kleine vergoeding je wil opmaken. Uiteraard kan ik je ook helpen een visagiste te vinden. Wil je helemaal geen visagie dan is dit natuurlijk ook goed maar ik zou toch aanraden om je zelf op te maken omdat het je foto’s gewoon zoveel mooier op de foto maakt.

Was je van plan naar een fotograaf te gaan en er voor te betalen dan is het leuk om te weten dat doormiddel van de TFP shoot je geld bespaard. De gemiddelde kosten voor een shoot zijn toch wel rond de 100,-euro die je nu wellicht kan uitgeven aan visagie en wat kleding zodat je de perfecte portfoliofoto’s krijgt. waar jij naar op zoek bent. Als je van te voren al wat ideeën hebt, of wat op internet hebt gezien wat jij ook zou willen, mail mij die foto’s dan toe, dan kunenn wij daar gezamenlijk heen werken.

In een contract leggen we vast wat voor soort foto’s er genomen zullen worden, hoeveel foto’s het model ontvangt   en hoe model, fotograaf en visagiste de foto’s mogen gebruiken.

Wat kan je van mij verwachten?

  • Vooraf bespreken we wat we tijdens de shoot precies gaan doen.
  • De tijdsduur van de shoot staat niet vast. Het is echter niet zo dat je na een half uur weer buiten staat! Ik neem grust een groot deel van de dag de tijd. In het weekend heb ik meestal alle tijd en ik hou er niet van een shoot af te raffelen omdat er nog iemand komt. Ik doe gewoon niet meer dan 1 shoot op een dag.
  • Na de shoot bekijken we samen de foto’s en bepalen we welke foto’s er bewerkt zullen worden.
  • Ongeveer 5 foto’s naar keuze worden bewerkt in o.a. Photoshop.
  • Je ontvangt eenbestand met een selectie van deze 5 beste foto’s plus alle ander foto’s die zijn gemaakt.  Tijdens een shoot worden al snel meer dan 100 foto’s gemaakt. Ik ga echter liever voor kwaliteit dan kwantiteit, vandaar dat Ik graag een selectie maak. Het aantal foto’s dat je ontvangt is dus lager zijn dan het totaal aantal genomen foto’s. De selectie kan natuurlijk in onderling overleg gemaakt worden.
  • In het bestand die je ontvangt staan de bewerkte foto’s in hoge resolutie, zonder watermerk, en in lage resolutie (langste zijde is 1000px) voor gebruik op bijvoorbeeld een website, met watermerk.
  • Koffie, thee, fris en wat lekkers zijn natuurlijk gratis.
  • Begeleiding is van harte welkom. Liefst 1 persoon. Wil je meer mensen meenemen, overleg dit dan vooraf.
  • Ik ga voor een gezellige shoot met een mooi eindresultaat voor iedereen die bij de shoot betrokken is.

Ik hoop dat dit je aanspreekt en je kunt altijd kontakt met mij opnemen via het informatieformulier.

Ik wil contact opnemen


Featured Photos

Protected: Anja Posted by author icon admin Nov 7th, 2011 | Comments Off
Bianca 2x – Cl... Posted by author icon admin Aug 11th, 2011 | Comments Off
Bianca 2x – Bo... Posted by author icon admin Aug 11th, 2011 | Comments Off

Random Photos

Protected: Anoniem 1... Posted by author icon admin Apr 3rd, 2011 | Comments Off
Mariette Fashion Posted by author icon admin Aug 11th, 2011 | Comments Off
Liv – Lingerie Posted by author icon admin Apr 3rd, 2011 | no responses

Top Rated

Anne2-Lingerie Posted by author icon admin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...
Bianca-Portret Posted by author icon admin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...
Bianca – Class... Posted by author icon admin
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...